Kevät kuluu kuin siivillä erilaisten juhlapyhien merkeissä.

Vietimme äskettäin Purimia, Esterin kirjan tapahtumien muistoksi ja varoitukseksi. On tuskin sattumaa, että juuri Purim juhlan aikaan pääministeri Benyamin Netanyahu oli kutsuttu puhumaan Yhdysvaltain kongressiin Iranin ydinaseen uhkaa koskien. Monet olivat ne tahot, jotka vastustivat puhetta. Olin itse Yhdysvalloissa vain muutamaa päivää ennen puheen ajankohtaa. Oli hirvittävää katsoa ja kuulla Netanyahua vastustavien tahojen vihaa. Pelkästään siitä saattoi tietää, kuinka ensiarvoisen tärkeä hänen puheensa oli.

Valvoin tuskaisan rukouksen merkeissä itse puhetta edeltävän yön. Olin niin väsynyt, että en jaksanut pitää pitkää rukousta, vaan heräilin vähän väliä ja huokailin Jumalan puoleen. Itse puhe televisioitiin kokonaisuudessaan Israelissa alkuillasta. Tulin kotiin hyvissä ajoin, jotta olin valmiina katsomaan koko puheen. Kongressin kaunis sali ja elegantti yleisö antoivat puheelle oman tunnelmansa. Itkin läpi puheen. Mielessäni ajattelin vain, että Netanyahun puhe kongressissa oli yksi merkki ajastamme. Länsivaltiot haluavat ajaa väen vängällä läpi huonon sopimuksen Iranin kanssa eikä niillä ole johtajaa, joka ymmärtäisi ajan merkkejä. Tämä on siis yksi askel profetioiden toteutumisessa, mutta voi niitä pimeyden aikoja, jotka ovatkaan edessämme. Historiaa tiedostamaton ja omalla viisaudellaan ylpeilevä länsimainen johtajisto tulee vetämään meidät väistämättömään perikatoon.

Purim oli tänä vuonna riehakkaasta luonteestaan huolimatta vakava. Aikamme tapahtumat ovat niin lähellä Esterin kirjan tapahtumia, että kukaan ei voi vakavissaan väittää, etteikö aikamme ole juuri samanlainen. Vaikka iloitsimme ja annoimme toisillemme lahjoja, kuten Esterin kirjassa kehotetaan, paasto oli tärkeä osa juhlaa. Keskustelut vetivät väkisinkin vakavaksi eikä kukaan voinut olla tajuamatta sitä ironiaa, että Netanyahu oli kongressissa juuri Purimin aikana.

Nyt on korkein aika Esterin herätä seurakunnissa eri puolilla maailmaa tajuamaan, missä maailman ajassa olemme ja mihin suuntaan olemme menossa.

Asiasanat: