Istun toimistossani rakennuksen kaikkein ylimmäisessä kerroksessa ja kuulen rajusateen melkein pomppivan äänen ylläni olevassa katossa. Kuuma kesäinen helle alkoi tammikuussa, jolloin sään pitäisi olla kylmimmillään ja jatkui viime sapattiin saakka. Oikeastaan aloimme olla epätoivoisia.  Kukaanhan ei oikeastaan pidä sateesta, mutta tietoisuus siitä, että koko vuosi olisi pelkkää kuumuutta eikä kasvusto saisi kaipaamaansa vettä sai jokaisen rukoilemaan sadetta.

Eilen kävelin hallintorakennuksestamme museolle ja olin heti läpimärkä.

-Mitä ihmettä, joku sanoi minut nähdessään, kun palasin toimistolleni. Alkoiko siellä sataa?

-Bracha'a, vastasin. Siunaus.

Sade on siunaus. Raamattu ilmoittaa selvästi ajallaan tulevan sateen olevan merkki kansan suhteesta Jumalaan. Kerta toisensa jälkeen Raamatun ajoilla sade jää saapumatta - kunnes taas saapuu. Sade tarkoittaa Jumalan suosiota ja siunausta. Sade esimerkiksi häiden aikana on merkki tulevista siunauksista. Nyt sitten sataa ja vettä jää varastoon kesän varalle. Riemuitsemme sateesta.

Koko maailma on kokenut äärimmäisen outoja sääilmiöitä vuosien 2013 ja 2014 aikana. Järkyttävistä pakkasista tuhoisiin tulviin koko maailmalla on yksi puheenaihe. Sää. Jumala käyttää usein säätä puheenaan. Jopa Egyptin useissa vitsauksissa oli kyse nimenomaan säästä. Sää, joka menee väärään suuntaan tuhoaa sadot, mikä aiheuttaa nälänhätää, mikä taas aiheuttaa rajua yhteiskunnallista liikehdintää. Tutkijat ovat jo esittäneet, että koko maailmalla on jossakin vaihessa ehkä piankin edessään maailmanlaajuinen nälänhätä. 

Olisiko meidän siis syytä kuunnella aikaamme ja yrittää ymmärtää sään viestiä tänä vuonna 2014? Mistä rajut pakkaset viestittivät? Miksi emme itse asiassa kuule juurikaan saarnoja tästä aiheesta?

Kuuntelen sadetta! 

Asiasanat: 

Kommentit

Sade on EHDOLLINEN siunaus

Ja JOS nyt tottelette minun käskyjäni, jotka minä tänä päivänä teille annan, niin että rakastatte Herraa, teidän Jumalaanne, ja palvelette häntä kaikesta sydämestänne ja kaikesta sielustanne, 14 NIIN minä ANNAN teidän maallenne SATEEN ajallansa, syyssateen ja kevätsateen, ja sinä saat korjata viljasi ja viinisi ja öljysi. 15 Ja minä annan sinun karjallesi ruohoa kedoillasi; ja sinä syöt ja tulet ravituksi. 16 VAROKAA, ETTEI teidän sydämenne antaudu vieteltäväksi, niin että poikkeatte pois ja palvelette muita jumalia ja niitä kumarratte; 17 MUUTOIN Herran viha syttyy teitä kohtaan, ja hän sulkee taivaan, NIIN ETTEI TULE SADETTA eikä maa anna satoansa, ja te häviätte pian siitä hyvästä maasta, jonka Herra teille antaa.

Tervehdys!

Olemme nähneet viime aikoina paljon onnetomuuksia ja sotia ja maan järistyksiä ja voimakkkaita kaato sateita .Eikö tämä kaikki ole synnytys tuskien alkua jollekin uudella ajalle pian ja vanha on väistymässä suurella pauhinallla ja sodat on uhkana joka päivä tänään enemmän kuin akaisemmin.Ystävät ollaan Herran edessä valveilla ja odotetaan häntä sillä ne jotka häntä odottavat saavat uuden voman jota tänä päivänä tarvitsemme niin hartaasti kun on asioita jotka tahtovat viedä kaiken voiman ja ilonkin, kiitos ja siunausta,keijo södeetäölje

Lisää uusi kommentti

Kuva CAPTCHA
Kirjoita kuvassa näkyvät merkit.