Suomen Karmel-yhdistys

Opi hepreaa!

Opi hepreaa!

Kirjan 40 kappaleessa esitellään johdonmukaisesti nykyheprean kielioppirakenteita. Opittavia asioita havainnollistetaan selitysten ohella selkein esimerkein, taulukoin ja kaavioin. Jokaisessa kappaleessa on lisäksi kirjallisia ja suullisia harjoituksia sekä kappalekohtainen sanasto. Kirjan lopussa on heprea-suomi ja suomi-heprea kokonaissanasto sekä verbitaivutuskaaviot.

Kirjan alkupuolen tekstit ovat pääosin dialogeja, mutta vähitellen painopiste siirtyy kertoviin teksteihin.

Kirjan loppupuolen pitkät tekstit liittyvät pyhän maan alueeseen ja historiaan sekä juutalaisuuteen. Usean tekstin sisältö tarjoaa kiinnostavia aiheita erityisesti suomalaiselle lukijalle.

Oppikirja on suunniteltu vastaamaan vaatimuksiltaan ja laajuudeltaan Helsingin yliopiston ensimmäisen vuoden nykyheprean kurssia. Kirja soveltuu myös muuhun aikuisopiskeluun esim. kansalaisopistoissa. Sitä voidaan käyttää sekä kurssimateriaalina että itsenäisen opiskelun apuna.

Lea Lyytikäinen on opettanut nykyhepreaa Helsingin yliopistossa yli vuosikymmenen, ja heprea on Itzhak Gamzun äidinkieli. Kirjan tekeminen syntyi tarpeesta saada suomenkielinen heprean oppikirja, koska sellaista ei ollut vielä tehty.

 

Lea Lyytikäinen, Itzhak Gamzu
31,00 €
Kustantaja: 
Aurinko Kustannus
Julkaisuvuosi: 
2017
Sidosasu: 
Nidottu, pehmeäkantinen
Sivumäärä: 
417
ISBN: 
9789522304568
Paino: 
1320 g