Suomen Karmel-yhdistys

Israelin kiertomatka

23.03.2019 - 30.03.2019

Matkaoppaana: Pentti Holi 040-721 3939
Matkanjohtajina: Kalevi Perälä Hesasta p. 044-2737544 (yhdessä ryhmä Cimsonin kanssa).
Cimson/ Mika Suomalainen p. 0400-640859
”Tule, sillä katso, talvi on väistynyt, sateet ovat ohitse, ovat menneet menojaan. Kukkaset ovat puhjenneet maahan, laulun aika on tullut,”

Matkalla halutaan pysähtyä uskon ja historian tärkeimmillä paikoilla. Kiinnostavaa on tutustua myös Israeliin pakolaisten ja muuttajien määrämaana. Israel on vastaanottanut, kotouttanut, kouluttanut ja integroinut satojatuhansia muuttajia. Tulijat ovat voimavara, ei rasite. Israelissa liikumme Elorinteiden ryhmän kanssa samalla bussilla.

LENTOAIKATAULU (NORWEGIAN)
la 23.3.19 D8 746 Helsinki-Tel Aviv klo 10.30 – 15:05
la 30.3.19 D8 747 Tel Aviv –Helsinki klo 17.05 – 21.00
(lentoaikataulu sitoumuksetta)

HOTELLIT
23.-27.3. Jerusalem, St George tai vastaava 3 Amr Ibn Al A`as st. p. + 972-2-6277232. Hotelli sijaitsee keskeisellä paikalla Jerusalemin itäisellä puolella. Lähellä ovat mm. Jerusalemin Vanha kaupunki ja Puutarhahauta. Läheistä kaupunkirataa pääsee varttitunnissa Länsi-Jerusalemin keskustaan. Korkeatasoisessa hotellissa on 128 huonetta, kokoustilat ja kattouima-allas. Huoneissa on kylpyhuone, puhelin, maksuton internet, ilmastointi ja tv.
27.- 30.3. Tiberias, Leonardo hotelli tai vastaava, Gdud Barak Rd. Puh. +972 4-670-0800.Hotelli sijaitsee Genesaretinjärven rannalla, lyhyen kävelymatkan päässä Tiberiaksen keskustasta. Huoneissa on kylpyhuone, turvasäilö, puhelin, internet, ilmastointi ja tv sekä kokoustilat.

Matkan hinta: 1495 €/ hlö/2 h huone

Hintaan sisältyvät:
• Lennot Helsinki–Tel Aviv–Helsinki
• Lentokenttäverot ja matkustajamaksut
• Matkaohjelman mukaiset kuljetukset ja tutustumiskohteet
• Majoitus jaetussa 2 hengen huoneessa
• Puolihoito (runsas aamiainen ja päivällinen)
• Oppaan ja matkanjohtajan palvelut

Hintaan eivät sisälly:
• Matkavakuutus
• Ylimääräiset retket ja ateriat
• Ateriat lennolla
• 1 hengen huone, lisämaksu 440 €

Varaukset viimeistään 18.12.2018:
Matkavekka, hanna.piilonen@matkavekka.fi puh. 020 120 4984 tai matkavekka.fi

Paikkoja rajoitetusti.

Israeliin matkustettaessa Suomen kansalaiset tarvitsevat matkalla passin, joka on voimassa 6kk matkan jälkeen. Pyydämme lähettämään passitiedot tai -kopion meille viimeistään 1kk ennen matkaa. Kyseessä on matkapaketti; vastuullinen matkanjärjestäjä on Matkavekka - Primera Travel A/S. Noudatamme yleisiä matkapakettiehtoja sekä Matkavekan lisä- ja erityisehtoja tämän matkan osalta.Matka- ja maksuehdot ryhmämyyjältä. Kehotamme ottamaan riittävän peruutusturvan sisältävän matkavakuutuksen ajoissa (heti kun varausmaksu on suoritettu).

MATKAOHJELMA
LA 23.3. Lento Helsingistä Tel Aviviin, jonne saavumme lauantaina, sapattina iltapäivällä. Sieltä nousemme bussilla ylös Juudean vuorille ja Jerusalemiin, jossa majoittuminen Jerusalem Tower -hotelliin kaupungin sydämessä.

SU 24.3. Aloitamme Israeliin tutustumisen vierailulla parlamenttitalossa, Knessetissä. Sieltä lähdemme bussiajelulle Juudean vuorimaahan. Kuljemme Israelin sankareiden jalanjäljissä. Reitille osuvat Gilo, Beitar, Tammilaakso, Bet Shemes ja Jerusalemin käytävä. Kyläilemme juudealaisessa maalaiskylässä ja palaamme Mevasseret Zionin ja Ein Keremin kautta Jerusalemiin.

MA 25.3. Aluksi tarkastelemme bussista käsin Länsi-Jerusalemin julkisia rakennuksia. Seuraavaksi  tutustumme Israel-museossa Jerusalemin pienoismalliin ja Kirjan pyhäkköön. Vierailemme myös järkyttävien muistojen holokaustimuseossa Jad Vashemissa. Sieltä ajamme Betlehemin Paimenten kedolle, suuren ilosanoman ensiesityksen näyttämölle.

TI 26.3. Aloitamme päivän Puutarhahaudalla, jonka jälkeen nousemme Öljyvuorelle. Sieltä laskeudumme Kaikkien kansojen kirkkoon Getsemanen puutarhassa. Viivymme hetken Länsi-muurilla. Nousemme Siionin vuorelle. Kävelemme juutalaisten, muslimien ja kristittyjen kortteleissa. Astelemme myös Cardo-kadun ja Jeesuksen kärsimystien, Via Dolorosan, kiveyksillä Pyhän haudan kirkolle saakka.

KE 27.3. Jerusalemista ajamme Jerikon tietä Kuolleellemerelle. Nousemme En Gedin kenttäkoulun näköalapaikalle, josta katsoen autiomaan keskellä sijaitseva keidas ja Daavidin puro ovat kuin tarjottimella. Tutustumme Kuolleenmeren terveys- ja kosmetiikkateollisuuteen. Pysähdymme myös uimaan maailman alimmassa paikassa. Sieltä jatkamme Jordaninlaakson tietä Jerikon kautta Galileaan. Poikkeamme Jordanvirran kastepaikalla. Illalla saavumme Tiberiakseen, jossa majoittuminen hotelliin ja illallinen.

TO 28.3. Päivän aluksi ajamme Autuuksien vuorelle. Sieltä nousemme Betsaidan kautta Golanin ylätasangolle, joka on ollut lukuisten sotien taistelutanner. Vierailemme veden ja viinin kaupungissa, Katzrinissa. Tutustumme Banyasin, Filippuksen Kesarean ja Kirkastusvuoren, Hermonin, maisemiin. Käymme Jordanin alkulähteillä. Palaamme Kirjat Shmonan ja Naftalin vuorten kautta Tiberiakseen.

PE 29.3. Aloitamme päivämme purjehtimalla Vapahtajan kotijärven aalloilla. Pysähdymme Tabghan kalasatamaan, jossa Pietarista tuli Jeesuksen kokoaikainen opetuslapsi. Kapernaumista jatkamme matkaa Sahnen lammikoille ja paratiisimaiseen puistoon. Palaamme Jisreelin tasangon, Nasaretin ja Kaanan maisemien kautta Tiberiakseen. Paluumatkalla poikkeamme Kinneretin asutuksen herkku- ja maustekaupassa.

LA 30.3. Siirrymme Tiberiaksesta Jisreelin tasangon, Karmel-vuoren ja Sharonin tasangon kautta Ben Gurionin lentokentälle, Lyddaan. Paluulento lähtee Tel Avivista klo 16.05. Helsinkiin saavumme klo 21.00.

Tervetuloa!
 

Matkaohjelma: