Suomen Karmel-yhdistys

Matka Israeliin – sinne mistä kaikki alkoi

02.03.2019 - 09.03.2019

Matkaoppaana Pentti Holi p. 040 721 3939
Matkanjohtajat: Hannu Taipale p. 044-5791878 ja Janne Koskela

”Te näette sen, ja teidän sydämenne iloitsee, ja teidän luunne virkistyvät kuin vihanta ruoho,” - Kuljemme Raamatun tapahtumapaikoilla Jerusalemissa ja Galileassa. Keskitymme erityisesti Uuden testamentin kertomuksiin niiden alkuperäisissä maisemissa. Tutustumme myös muutamiin arkeologian kohteisiin. Opastetut retket avaavat ainutlaatuisia näköaloja kristinuskon ja juutalaisuuden yhteisiin juuriin, alueen pitkään historiaan sekä Israelin rikkaaseen kulttuuriin ja perinteisiin. Ohjelmassa on vanhoja, tuttuja paikkoja, mutta myös uutta ja tuoretta. Seuraamme myös tämän päivän elämän menoa Israelissa. Luonto on maaliskuussa kauneimmillaan: kukat kukkivat ja miljoonat muuttolinnut vaeltavat pohjoista kohti. Aikaa myös omiin menoihin ja kokemusten jakamiseen ryhmän kesken.

Lentoaikataulu:
la 2.3.2019 Helsinki-Tel Aviv klo 10.30-15:05 (Norwegian D8 746)
la 9.3.2019 Tel Aviv-Helsinki klo 16.05-21.00 (Norwegian D8 747) 
(aikataulu sitoumuksetta)

Hotellit:
2.-6.3. Jerusalem, Jerusalem Tower tai vastaava, 23 Hillel st. p. + 972-2-6209209. Hotelli sijaitsee kaupungin liikekeskustassa, lähellä Jerusalemin Vanhaakaupunkia. Hotellissa on 120 huonetta, joissa kylpyhuone, puhelin, ilmastointi, turvasäilö, internet ja tv. Suosittu, vilkas Ben Jehudan promenaadi on viiden minuutin kävelymatkan päässä.
6.- 9.3. Tiberias, Leonardo hotelli tai vastaava, Gdud Barak Rd. Puh. +972 4-670-0800. Hotelli sijaitsee Genesaretinjärven rannalla, lähellä kaupungin keskustaa. Hotellissa on ravintola, kahvila-baari, kokoustilat ja 198 huonetta, joissa on kylpy, turvasäilö, puhelin, internet, ilmastointi ja tv.

Matkan hinta: 1385 € / hlö / 2 h huone.
Hintaan sisältyvät:
• Lennot Helsinki–Tel Aviv–Helsinki
• Lentokenttäverot ja matkustajamaksut
• Matkaohjelman mukaiset kuljetukset ja tutustumiskohteet
• Majoitus jaetussa 2 hengen huoneessa
• Puolihoito (runsas aamiainen ja päivällinen)
• Oppaan ja matkanjohtajan palvelut

Hintaan eivät sisälly:
• Matkavakuutus
• Ylimääräiset retket ja ateriat
• Ateriat lennolla
• 1 hengen huone, lisämaksu 440 €

Varaukset viimeistään 23.11.2018: Matkavekka, hanna.piilonen@matkavekka.fi, p. 020 120 4984 tai matkavekka.fi  - Paikkoja rajoitetusti.

Israeliin matkustettaessa Suomen kansalaiset tarvitsevat matkalla passin, joka on voimassa 6kk matkan jälkeen. Pyydämme lähettämään passitiedot tai -kopion meille viimeistään 1kk ennen matkaa. - Kyseessä on matkapaketti; vastuullinen matkanjärjestäjä on Matkavekka - Primera Travel A/S. Noudatamme yleisiä matkapakettiehtoja sekä Matkavekan lisä- ja erityisehtoja tämän matkan osalta. Matka- ja maksuehdot ryhmämyyjältä.
Kehotamme ottamaan riittävän peruutusturvan sisältävän matkavakuutuksen ajoissa (heti kun varausmaksu on suoritettu). Matkavekka Äyritie 12 C, 01510 Vantaa myynti@matkavekka.fi • puhelin: 020 120 4000 • matkavekka.fi • Primera Travel A/S (CVR 21148180)

MATKAOHJELMA
La 2.3. Lento Helsingistä Tel Aviviin, jonne saavumme lauantaina, sapattina iltapäivällä. Sieltä on vajaan tunnin bussimatka Juudean vuorille ja Jerusalemiin, jossa majoittuminen Jerusalem Tower -hotelliin kaupungin sydämessä.

Su 3.3. Ensimmäisen retkipäivän aluksi teemme pienen tutustumiskävelyn hotellin lähiympäristössä, jonka jälkeen lähdemme näköalakierrokselle Juudean vuorimaahan Israelin sankareiden jalanjäljille. Kertaamme Gilon, Beitarin, Tammilaakson, Bet Shemeksen ja Jerusalemin käytävän tapahtumia. Kyläilemme juudealaisessa maalaiskylässä. Palaamme Mevasseret Zionin ja Ein Keremin kautta Jerusalemiin.

Ma 4.3. Päivän aluksi vierailemme parlamenttitalon, Knessetin, edustalla sijaitsevan menoran luona. Israel-museossa tutustumme Jerusalemin pienoismalliin ja Kirjan pyhäkköön. Vierailemme myös natsivainojen uhrien kunniaksi rakennetussa Yad Vashem keskuksessa. Sieltä ajamme Betlehemin Paimenten kedolle, suuren ilosanoman ensiesityksen näyttämölle.

Ti 5.3. Aloitamme päivän Puutarhahaudalla, jonka jälkeen nousemme Öljyvuorelle. Sieltä laskeudumme Kanaemon kirkon kautta Kaikkien kansojen kirkkoon Getsemanen puutarhassa. Viivymme hetken Länsimuurilla. Nousemme Siionin vuorelle. Kävelemme juutalaisten, muslimien ja kristittyjen kortteleissa. Astelemme myös Cardo-kadun ja Jeesuksen kärsimystien, Via Dolorosan, kiveyksillä.

Ke 6.3. Jerusalemista ajamme Jerikon tietä Kuolleelle merelle. Nousemme En Gedin kenttäkoulun näköalapaikalle, josta katsoen autiomaan keskellä sijaitseva keidas ja Daavidin puro ovat kuin tarjottimella. Tutustumme Kuolleenmeren terveys- ja kosmetiikkateollisuuteen. Pysähdymme myös uimaan maailman alimmassa paikassa, Kuolleessa meressä. Sieltä jatkamme Jerikon kautta Jordaninlaakson tietä Galileaan. Poikkeamme Jordan-virran kastepaikalla. Illalla saavumme Tiberiaaseen, jossa majoittuminen hotelliin ja illallinen.

To 7.3. Päivän aluksi ajamme Autuuksien vuorelle. Sieltä nousemme Betsaidan kautta Golanin ylätasangolle, joka on ollut lukuisten sotien taistelutanner. Vierailemme veden ja viinin kaupungissa, Katzrinissa. Tutustumme Banyasin, Filippuksen Kesarean ja Kirkastusvuoren, Hermonin, maisemiin. Käymme Jordanin alkulähteillä. Palaamme Kirjat Shmonan ja Naftalin vuorten kautta Tiberiaaseen.

Pe 8.3. Kuljemme Jeesuksen jalanjäljissä. Purjehdimme Vapahtajan kotijärven aalloilla. Pysähdymme Tabghan kalasatamaan, jossa Pietarista tuli Jeesuksen kokoaikainen opetus-lapsi. Kapernaumista jatkamme matkaa Sahnen puistoon ja lammikoille uimaan ja lepäämään. Palaamme Jisreelin tasangon, Nasaretin ja Kaanan kautta Tiberiaaseen. Retken lopuksi poikkeamme Kinneretin asutuksen maustekaupassa.

La 9.3. Siirrymme Tiberiaasta Jisreelin tasangon, Karmel-vuoren ja Sharonin tasangon kautta Ben Gurionin lentokentälle, Lyddaan. Paluulento lähtee Tel Avivista klo 16.05. Helsinkiin saavumme klo 21.00.

Tervetuloa mukaan!