Lähettänyt käyttäjä Karmel

FINNWATCH julkaisi Kirkon Ulkomaanavun pyynnöstä laatimansa selvitystyön tulokset maaliskuussa 2012 raportissa nimeltä KIELLETYT HEDELMÄTSuomessa toimivien yritysten yhteydet Israelin laittomiin siirtokuntiin. ”Kaupankäynti laittomien siirtokuntien kanssa ei kestä eettistä tarkastelua”, selvitystyössä todetaan. Siksi Israel-vastaisen kansainvälisen boikottiliikkeen (BDS) päämääriä mukaillen Finnwatchin selvitystyö päätyy suosittamaan siirtokunnissa tapahtuvan yritys- ja sijoitustoiminnan sekä kuluttajille Suomesta löytyvien siirtokunnissa valmistettujen tuotteiden boikotoimista.

PASI TURUSEN laatima Kielletyt Hedelmät –Kriittinen analyysi -kirjanen osoittaa kuitenkin Finnwatchin selvitystyön olevan yksipuolisesti laadittu, tarkoitushakuisia puolitotuuksia ja suoranaisia asiavirheitä sisältävä poleeminen teos. Useat itsestäänselvyyksinä esitetyt väitteet eivät kestä lähempää tarkastelua. Selvitystyön uskottavuutta syö heikko lähdekritiikki. Kansainvälisen Israel-vastaisen boikottiliikkeen (BDS) taustalta paljastuu yhteyksiä palestiinalaisiin äärijärjestöihin.

Turusen kirjanen on kaivattu tasapainottava näkökulma ja puheenvuoro käynnissä olevaan keskusteluun. Turunen on teologian maisteri ja toimittaja Patmos Lähetyssäätiössä.

Kielletyt Hedelmät – Kriittinen analyysi–kirjasen voi hankkia painettuna suoraan kustantajalta (09-8567 4999; tilaukset@kuvajasana.fi) tai verkkokaupasta www.kuvajasana.fi hintaan 10 euroa. Sen voi myös ladata ilmaiseksi e-kirjana kustantajan verkkosivuilta www.kuvajasana.fi

Lisätietoja kirjan tekijältä: pasi.turunen@patmos.fi