Lähettänyt käyttäjä Karmel

Helsinki – European Coalition for Israel järjesti sarjan konsultaatioita Suomen hallituksen virkamiehille ja kansanedustajille kertoakseen palestiinalaisten uudesta opetussuunnitelmasta. Israelilaisen Impact-se -tutkimusinstituutin mukaan opetussuunnitelma edistää vihaa ja marttyyriutta sen sijaan että se valmistaisi palestiinalaislapsia rauhaan ja rinnakkaiseloon israelilaisten kanssa. Impact-se on tutkimusinstituutti, joka analysoi koulukirjoja ja opetussuunnitelmia nähdäkseen, noudattavatko ne Unescon määrittämiä standardeja rauhasta ja suvaitsevaisuudesta.

"Tämä on shokeeraavaa ja levottomuutta herättävää", sanoi ulkoministeriön valtiosihteeri Samuli Virtanen kuunneltuaan toiminnanjohtaja Marcus Sheffiä ja tutkija Arik Agassia, kun he tekivät yhteenvedon tutkimustuloksistaan.

He selvittivät, kuinka jihad on palestiinalaisten koulukirjoissa kaikkein tärkein osa elämää. Tieteen oppitunteja käytetään väkivallan opettamiseen, ja sota on jatkuva ilmiö. Taistelu on nationalistinen – päämääränä on valloittaa Palestiina Jordan-joelta Välimerelle – mutta myös islamistinen, yhä enemmän salafistisia vaikutteita sisältävä. Kuolema on etuoikeus ja taistelu on jatkuva välttämättömyys.

Koulukirjoissa ei mainita rauhaa poliittisena käsitteenä tai opeteta mitään Israelin ja palestiinlaisten välisistä sopimuksista ja neuvotteluista. Opetussuunnitelmassa torjutaan neuvottelut Israelin kanssa. Sen sijaan koululaisille opetetaan, että palestiinalaisvaltio saavutetaan marttyyriuden, väkivallan ja uskonnollisen sodan kautta.

Useat suomalaiset kansanedustajat vetivät kuulemastaan yhtenevän johtopäätöksen. Heihin lukeutuivat Israel-ystävyysryhmän puheenjohtaja Peter Östman sekä johtava komitean puheenjohtaja, jonka tehtäviin kuuluu Suomen myöntämän kehitysavun valvonta. He lupasivat tehdä yhteistyötä hallituksen kanssa varmistaakseen, ettei suomalaisten verorahoja käytetä radikaalistumisen edistämiseen Lähi-idässä.

European Coalition for Israel Kuukausiraportti – Marraskuu 2017
 

Asiasanat: