Lähettänyt käyttäjä Karmel

Kristityt ympäri maailman osoittavat rakkautta ja hyväksyntää avaamalla kotinsa ovet ja tarjoamalla ilmaista tai lähes ilmaista majoitusta israelilaisille, näiden matkustaessa paikkakunnallaan. 

Vuonna 2000 israelilainen kibbutsnikki, Omri Jaakobovich, perusti verkoston nimeltä Hosting Israeli Travelers (HIT). Ajatuksena oli tarjota israelilaisille reppureissaajille ilmaista tai lähes ilmaista majoitusta. Tuhannet nuoret Israelilaiset lähtevät reissaamaan kuukausiksi vuosien pakollisen asepalveluksensa jälkeen, ennen yliopisto-opiskelua. Näin teki myös Jaakobovich vuonna 1997 ja sai Uudessa Seelannissa idean rakentaa verkosto, joka tarjoaisi kotimajoituksen reissussa oleville nuorille. Paljon matkustaneena hän tuntee matkaajien maailman tavat ja mielenlaadun läpikotaisin kuten myös juutalaisten ja kristittyjen tavat ja perinteet.

HIT-Verkosto tarjoaa Israelia rakastaville uskoville mahdollisuuden osoittaa vieraanvaraisuutta israelilaisille matkaajille. Pienellä budjetilla matkaavat nuoret arvostavat suuresti turvallista ja ilmaista majoitusta. Majoittajiksi voi ryhtyä myös muutkin kuin kristityt, kuten HIT verkkosivuillaan sanoo: “Kutsumme majoittajiksi myös juutalaisia (ortodokseja, reformoituja, konservatiiveja, sekulaareja ja messiaanisia), sekä ulkomailla asuvia israelilaisia.” 

HIT on ensimmäinen maailmanlaajinen verkosto, joka tarjoaa israelilaisille matkaajille ilmaista vieraanvaraisuutta yksityisissä kodeissa Israelin ulkopuolella.  Verkostolla on tuhansia rekisteröityneitä majoittajia  Uudessa-Seelannissa, Australiassa, Englannissa, Irlannissa, USA:ssa, Etelä-Afrikassa, Saksassa, Hollanissa ja monissa muissa maissa. 

Majoittajilta ei vaadita paljoa - minimi edellytys on tarjota peti, kylpyhuone ja keittomahdollisuus. Tietysti vieraita voi kestittää, heille voi esitellä nähtävyyksiä ja kulttuuria, viedä kalaan tai luontoretkille, kuinka vain haluaa. Majoittajat saavat luonnollisesti ottaa vieraita vastaan silloin kuin heille sopii ja niin moneksi päiväksi kuin sopii.

Majoittajat ja vieraat ovat olleet varsin tyytyväisiä kokemuksiinsa puolin ja toisin. Elinikäisiä ystävyyssuhteita on solmittu ja vastavuoroisesti on kyläilty myös Israelissa. Moni majoittaja kokee olevansa  pieni pala Jumalan suunnitelmassa omaisuuskansansa suhteen.

Verkosto kasvaa voimakkaasti nyt Pohjoismaissa. Jos haluat toimintaan mukaan ja kutsua israelilaisia kotiisi, lisää tietoa sekä hakemuskaavake löytyvät HIT-international -sivuilta.

 

Asiasanat: