Lähettänyt käyttäjä Hannu

Yleisradion TeemaFem-kanavalla on meneillään kahdeksanosainen sarja natsien käynnistämästä juutalaisten vainosta ja joukkotuhosta Euroopassa 1900-luvulla. Ohjelman on tarkoitus selvittää, miten natsien suunnitteleman "lopullisen ratkaisun" yritys oli mahdollinen ajatuksena ja konkreettisina toimina.

On todella syytä kysyä, miten holokaustin kaltainen mielettömyys ja julmuus oli mahdollista sivistyneessä Euroopassa ja jopa sen sivistyneimmän maan Saksan johdolla. Ilmaisu ’Saksan johdolla’ on tarpeellinen, sillä natseilla oli tuhotoimiensa apuna ja jopa hyvin aktiivisina auttajina kansalaisia lähes kaikista Euroopan maista Lähi-idän arabeja unohtamatta. Erikoista on, että monet puolalaiset, baltit, unkarilaiset, ranskalaiset ja monet muut kohtelivat juutalaisiaan julmemmin kuin Saksa omiaan. Näin siitä huolimatta, että saksalaisia oli aivopesty juutalaisvihaan aivan eri intensiteetillä kuin muita eurooppalaisia. Juutalaisten tuhoamisesta innostuneita oli enemmän tai vähemmän kaikissa Euroopan maissa, ikävä kyllä Suomessakin. Syyttömiä eivät olleet myöskään Saksan kanssa vihollisuuksissa olevat maat, jotka eivät halunneet tietää, mitä Saksassa ja sen valtapiirissä tapahtui, olivat haluttomia puuttumaan tapahtumiin ja ottamaan vastaan juutalaispakolaisia, jotka olivat todellisessa hengenvaarassa. Paljon kehuttu Ruotsi toimitti Saksalle malmia koko II maailmansodan ajan.

Ylen ko. ohjelma on tervetullut aikana, jolloin antisemitismi eri muodoissa nostaa päätään läntisessä maailmassa, myös meillä ja USA:ssa. Ohjelmaa katsoessa ihmettelemme, miksi ns. sivistynyt Eurooppa ja sen sivistynein maa, Bachin, Beethovenin ja Mahlerin, Goethen, Heinen ja Schillerin, Hegelin, Kantin ja Marxin (!) ja uskonpuhdistuksen Saksa joutui holokaustin mahdollistaneen henkisen ja hengellisen pimeyden ja barbarian valtaan, Samalla voisimme ihmetellä läntistä nykykehitystä. Monilla USA:n yliopistokampuksilla osoitetaan mieltä israelilaisia vierailijoita, tiedemiehiä ja taiteilijoita vastaan, propagoidaan israelilaisten tuotteiden boikotointiin natsi-Saksan malliin. Islamofasistisen ISISin lippua voi siellä heilutella ongelmitta, mutta Lähi-idän ainoan demokratian, Israelin lipun heiluttaminen herättää solvauksia ja fyysistä aggressiota.

Toivottavasti se herättää edes muutaman suomalaisen näkemään, että ns. sivistys, tiedon määrä ja kirjanoppineisuus ei suojaa kansaa tuhoisilta poliittis-uskonnollisilta ideologioilta ja barbarialta. Sen todistaa myös monien suomalaisten ’demokraattisten taiteilijoiden, tiedemiesten ja lakimiesten’ hurahtaminen neuvostonatsismiin, Neuvostoliiton militarismin, imperialismin ja fasistisen vallankäytön puolustajiksi ja propagoijiksi. Sitä todistaa myös Suomen akateemisten piirien yllättävän laaja ja yllättävän fanaattinen Israel-vastaisuus ja usko juutalaisten näkymättömään maailman hallintaan. Kokoomuksen takavuosien kärkipoliitikko Pertti Salolainen paheksuu USA:n Israel-myönteistä toimintaa YK:ssa samoin perustein ja lähes täsmälleen samoin sanoin kuin Adolf Hitler juutalaisten vaino- ja tuhoamispolitiikkaansa 1930-luvulla.

Mikä sitten auttaisi tuohon laajalti levinneeseen fanaattisen antisemitismin ja Israel-vastaisuuden ruttoon? Esimerkiksi se, että menet avoimin mielin ja totuutta janoten 19.-21.5.2017 Espoon Leppävaaran kirkolla järjestettävään Suomen Karmel-yhdistyksen Israel-kongressiin, jonka ohjelman näet näiltä karmel.fi -sivuilta. Tervemenoa!

 

Asiasanat: