Lähettänyt käyttäjä Hannu

Viime vuosien kirkollisen keskustelun jokerikysymys on ollut: Onko Jumala todella sanonut? Onko olemassa Jumala, joka todella sanoo jotain, jolla on tahto, jonka Hän on ilmoittanut ihmisille Raamatussa olevien kirjoitusten kautta.

On viisasteltu: jos onkin joku jumala, niin emme voi sanoa hänestä mitään varmaa. Raamattu on vain ihmisten puhetta itse luomastaan, kuvittelemastaan jumalasta. On kysytty, mitkä ovat Raamatussa aitoja Jeesuksen sanoja ja arvailtu, että Jeesus olisi ajankohtaisista ongelmakysymyksistä samaa mieltä kuin Jumalan olemassaolon epäilijät ja kieltäjät.

Median suosiossa olevien teologien ja filosofien mukaan Jumala-usko, Raamattu ja henkiset niin kuin fyysiset toiminnot ovat biokemiallisten prosessien sokeaa tuotantoa vailla merkitystä ja tarkoitusta. Tai jos ei aivan, niin ei ole yhtä oikeaa Jumalaa ja totuutta, vaan kaikki uskonnot ja ideologiat ovat yhtä arvokkaita ja totta, samanarvoisia teitä saman jumalan luo. Totuus ei ole yksi, 1+1 on 3, 5 tai 10. Noin mukavasti eivät asiat ole.

Kaikki uskonnot ja ideologiat eivät ole yhtä totta ja elämämme kannalta yhtä harmittomia. Esimerkiksi marxilais-ateistinen rauhanaate ja humanismi ovat tuhonneet lyhyen historiansa aikana ihmiselämää ja hyvän elämän edellytyksiä enemmän kuin mikään muu uskonto, aate tai ideologia tuhansien vuosien aikana. Kyse ei ole ollut ideologisen teorian väärintulkinnasta, vaan marxilaiseen dogmaan kuuluvan luokkaviha-idean ilmentymästä. Kyse on ollut kehityksen sosialistiseen vaiheeseen kuuluvan proletariaatin diktatuurin ja siihen kuuluvien despoottisten menetelmien oikeasta käytöstä luokkavihollisten tuhoamisessa työväen erehtymättömän etujoukon johdolla. Kaikki on mennyt niin kuin aate ja teoria perisynnittömien ihmisten hallitessa edellyttääkin. Hyvät, perisynnistä vapaat toverit ovat toimineet niin kuin kaikkitietävä työväen etujoukko on hyväksi havainnut.

Myös kristinuskon vallitessa ja nimissä on ihmisiä tapettu ja vainottu siksi, että kristitytkään eivät ole vapaita perisyntisyyden tuottamasta vallanhalusta, vihasta ja väkivallasta, mutta ”aatteeseen” se ei kuulu.

Mutta onko Jumala, joka todella on sanonut? Kyllä. Sen voi todeta Raamattua ja historiaa lukemalla ... sekä omaa ja ihmisten elämää kirkkaiden lasien läpi katselemalla, tarpeen tullen Raamatun suosittelemaa silmävoidetta pyytäen. Totuus ei löydy punaisten tai nykyään kovin suosittujen vihreiden lasien läpi katselemalla.

Myös Karmel-yhdistyksen toiminta perustuu siihen, että on Jumala isolla alkukirjaimella ja Hän on todella sanonut, että Israel on Hänen omaisuuskansansa ennen kaikkia muita kansoja. Siksi Karmel-yhdistyksen motto - Raamatun ja Israelin puolesta - on tänäänkin jämpti ja kohdallaan. Me eksymme, jos emme tunne Kirjoituksia.

Asiasanat: