Lähettänyt käyttäjä Hannu

Jokainen tämän ajan julkisuushenkilö julistautuu mielellään tieteellisen ajattelun ja maailmankatsomuksen edustajaksi. Niin tekevät myös useimmat valtamedian, Yleisradion, Mtv3:n, Helsingin Sanomien ja alueiden ykköslehtien toimitukset ja toimittajat. Olettaisi, että tämä näkyy em. toimijoiden ja väen työssä ja kannanotoissa ajan ilmiöihin ja maailman menoon. Näin ei kuitenkaan ole.

Tieteellisyyttään mainostivat myös 1991 kukistuneen neuvostovallan hallitus, politrukit ja propagandanikkarit. Neuvostoliitto oli ”maailman ensimmäinen tieteellisesti hallittu ateistinen rauhanvaltio” - jo nimestään alkaen historian valheellisimmin ja väkivaltaisimmin hallittu, aggressiivinen ja militaristinen sortovaltio. Sodan voittajana se pystyi hallitsemaan, ei ainoastaan alistamiensa maiden, vaan koko maailman ajattelua ja tulkintaa siitä, mikä on totta ja oikein. Niinpä enemmistö USA:ssakin uskoi, että USA oli suurempi uhka maailmanrauhalle kuin Neuvostoliitto. Näin siitä huolimatta, että ehkä 90% toisen maailmansodan jälkeisistä sodista, konflikteista ja rettelöistä oli Neuvostoliiton ja nevostovenäläisen rauhanaatteen ispiroimia ja ylläpitämiä.

Hyvänä ja korvaamattomana apuna Neuvostoliitolla olivat lännessä vaikuttaneet kommunistipuolueet ja kommunistisiin diktaattoreihin ja väkivaltaan ihastunut ns. älymystö - totta kai myös ”rauhanliike” ja suomalaiset ”rauhanpuolustajat” muiden ”edistyksellisten" voimien ja järjestöjen mukana. Nuo kaikki tukivat estoitta “uskonnosta vapaan”, so. kristittyjä vainonneen, “ateistisen rauhanvaltion tieteellistä” hyökkäys-, miehitys- ja sortopolitiikkaa, myös neuvostokansan terrorisointia vankileireineen. Tämä “tieteellisyys” johti arviolta 100 miljoonan neuvostokansalaisen ennenaikaiseen kuolemaan. Diktatuurin aiheuttamat ja ylläpitämät nälkä, rutto ja miekka tekivät tehtävänsä.

Marxilais-vasemmistolainen ”tieteellisyys" on ollut myös 1960-70 -luvuilla lännessä vallan saaneen Lähi-itä-uutisoinnin perustana. Aluksi se vaikutti meillä vain Yleisradion ja muissa äärivasemmiston uutis- ja ajankohtaistoimituksissa, mutta laajeni vähitellen Helsingin Sanomien ja alueiden ykköslehtien toimituksiin. Jo 1970-luvulla Helsingin Sanomien uutis- ja mielipidetoimitukset olivat tiukasti Israel-vastaisten politrukkien vallassa. Kun lehden marxilaiseen sensuuriin kietoutui toimittajien äärimmäinen herkkähipiäisyys arvostelulle, oli oikaisuvastineiden saanti lehteen oli äärimmäisen vaikeaa.

Vähitellen Yle-HS-tauti levisi maakuntien ykköslehtiin. Viimeisimpinä henkireikinä toimineet Aamulehti, Etelä-Suomen Sanomat, Karjalainen ja Kouvolan Sanomat ovat nekin nyt ohjastettu Israel-vastaiseen rintamaan. Keskustalehtien osalta ohjastus tapahtui ”Suomen virallisen ulkopolitiikan” merkeissä jo 1970-luvulta alkaen: Israel-myönteisyys oli neuvostovastaisuutta, joten sitä ei suvaittu edes muutaman rivin mielipidekirjoituksina. Totta kai, alueellista variaatiota oli.

Neuvostoimperialismin hellitettyä 1990-luvun alku oli jonkinlaista hämmennyksen ja perestroikan aikaa. Neuvostonatsismin ja arabisosialismin motivoima ja Jasser Arafatin ihailun innoittama Israel-vastaisuus joutui hankkimaan uuden perustan ja uudet vaatteet. Apu olikin lähellä: vihreä aate ja vaate sekä julma, väkivaltainen, naisia alistava, suvaitsematon islam, senkin tunnusväri vihreä ja samaan tapaan ”tieteellinen” kuin kommunismi. Islam on saavuttanut mediaväen ja ns. älymystön keskuudessa saman aseman kuin Neuvostoliitto ja neuvostonatsismi aikoinaan.

Viime vuosikymmenet olemme olleet suomettuneita ja rähmällään Arabiliiton ja islamin edessä. Islam- ja muslimivastaisuus on yhtä vakava ajatus- ja mielipiderikos ja yhtä tehokas poliittisen uran katkaiseva giljotiini kuin antikommunismi ja neuvostovastaisuus aikoinaan. Ja mikä hämmästyttävintä ja traagista, barbaria näyttää kelpaavan kirkon nykyjohdolle mieluummin kuin terve kristillisyys, luterilaisuus - ja toimintaympäristöön ja elinolosuhteisiinsa nähden uskomattoman humaani ja suvaitseva Israel! Maailmanhistorian inhimillisin uskonto ja perustaltaan ja ytimeltään judeo-kristillinen kulttuuri, pitäisi vesittää, torjua ja piilottaa maailmanhistorian julmimmalta uskonnolta, väkevimmältä eksytykseltä ja harhaopilta.

Traagista symboliikkaa on siinäkin, että kuivan erämaan viheriöimään ja kukoistamaan saanut Israel on sekä poliittisesti vihreillemme että vihreitä ja mustia lippuja heiluttaville muslimeille yhteisen vihan, vihapuheen ja vihatekojen kohde.

Asiasanat: