Palasin juuri Israeliin Suomen matkalta. Kyseessä oli lyhyt työmatka Helsinkiin ja Keuruulle. Virkistyin Suomen vihreässä kesässä. Raikastuin tapaamalla vanhoja ja uusia ystäviä.

Tapasin monia teistä Karmelin jäsenistä ja työn ystävistä Metodistikirkossa pidetyssä rukousillassa vasta viime viikolla. Kokoonnuimme kahvin, Raamatun ja rukouksen merkeissä. Se oli ihana ilta! Meillä oli tilaisuus rukoilla yhdessä Israelin puolesta ja tutkia Jumalan Sanaa liittyen joihinkin valittuihin rukousaiheisiin.

Raamattu puhuu rukouksesta juuri Israelin ja juutalaisen kansan puolesta hyvin selkeästi. Se kehottaa meitä rukoilemaan siten, että suorastaan väsytämme Jumalan. Kun kristityt rukoilevat Israelin Jumalaa Hänen kansansa puolesta mukana on myös jokin yliluonnollinen elementti, joka tekee meistä osan tuota kansaa. Suurin palvelus, jonka voimme tehdä Israelille tänään on jatkuva ja väsymätön rukous. Se on asia, joka ei riipu varallisuudestamme tai asemastamme. Kaikki voivat rukoilla!

Rukous on kaiken avain

Raamattu pitää rukousta niin tärkeänä, että se ilmoitetaan Jumalan tahdoksi kohdallamme. Usein kyselemme, mikä on Jumalan tahto. Tiedämme varmasti, että se on aina ja kaikkialla rukous koska juuri rukous ilmoitetaan selkeästi Hänen tahdokseen.

Raamattu sanoo muun muuassa näin:
"Rukoilkaa lakkaamatta", 1. Tess. 5:17 sekä "Rukoilkaa hellittämättä, valvokaa rukoillen ja kiittäen", Kol. 4:2.

Haluan kertoa teille rohkaisevan tosiasian. Sain äsken vastauksen erääseen rukouspyyntöön, asiaan, jonka puolesta olin rukoillut jo noin vuoden lähes joka aamu. Vastaus tuli kuin salama kirkkaalta taivaalta ja tavalla, jota en olisi koskaan osannut odottaa tai edes kuvitella. Uskon, että usein Jumala vastaa juuri näin. Hänen aikataulunsa etenee kunnes me olemme valmiita vastaukseen. Hän ei anna vastausta ennen kuin me tiedämme, että emme omin voimin ole voineet saada aikaan sitä lopputulosta, jonka vain hän voi lähettää. Sitten Hän saa kaiken kunnian antamastaan vastauksesta ja siitä tulee meille aihe kiitokseen ja ylistykseen.

Rukoilkaamme kaiken aikaa. Rukoilkaamme kaikenlaisten asioiden puolesta. Elämä heittää eteemme yllättäviä tilanteita ja vaikeuksia. Siksi muistakaamme toistemme huolia ja taakkoja rukouksissa.

"Kantakaa toistenne taakkoja, niin te toteutatte Kristuksen lain. " Gal. 6:2.