Oltuani poissa työstä pari viikkoa palasin toimistoon samanaikaisesti, kun koko Syyrian tilanne alkoi kiristyä. Viime viikolla kuulimme ensimmäistä kertaa, että Yhdysvallat olisi mahdollisesti hyökkäämässä Syyriaan kemiallisten aseiden käytön vuoksi. Vaikka kemiallisista aseista on yritetty syyttää opposition joukkoja, mitä ilmeisimmin juuri hallitus on niiden käyttöön syyllistynyt. Ja siinä on siis ylitetty se kuuluisa punainen raja. Asiathan eivät ole yksinkertaisia, sillä tuskinpa tiedämme, kuka tai mikä taho valtaan nousisi jos hallitus täysin kaatuisi. Mutta signaali on väärä myös, jos joku raja on vedetty eikä sen ylittämisestä sitten rangaistakaan. Näin järkeily siis kuuluu.

Jonot kaasunaamareita hakemaan täällä Israelissa olivat pitkiä ja kaoottisia. Kansalaiset seisoivat kuumassa auringossa tuntikausia. Arabimaiden televisioissa näytettiin jonoja ja naureskeltiin. Israelissa taas Yhdysvaltain hyökkäyksen arveltiin tapahtuvan yllättäen ja nopeasti. Eihän kukaan eikä minkään armeijan komentaja antaisi vihollisen tietää aikeistaan, vaan yllättäisi tämän...Nyt tietenkin tiedämme, että näin ei käynyt, vaan vihollinen on varsin hyvin perillä lännen ei niinkään kuvitellusta kuin todellisesta heikkoudesta.

Televisiossa Iranin Revolutionary Guards joukkojen kenraali Jafari uhkaili Israelin turvallisuutta. Jos Yhdysvallat hyökkäisi Syyriaan, niin silloin Israel hävitettäisiin maan tasalle juuri Iranin toimesta. Silmät loistivat järjetöntä vihaa, kun mies esitti näkemyksiään vailla minkäänlaista ymmärrystä siitä, mihin ehdotti maansa syyllistyvän. Meitä ympäröivät naapurit, joille elämällä ei ole minkäänlaista arvoa. Viha on niin hirvittävää, että sitä katsellessa tulee ahdistunut olo. Vihalla on käytössään aseita.

Tuossa tilanteessa avasin luonnollisesti Raamatun ja sain heti en yhtä,vaan kaksi kohtaa, joissa Jumala sanoo mielipiteensä asiasta.

Joel 3:16-17 kuuluu seuraavasti:

"Herra ärjyy Siionista, antaa äänensä kaikua Jerusalemista. Silloin taivas ja maa vapisevat. Mutta Herra on kansansa turva, Israelin vuorilinna.Silloin te tiedätte, että minä, Herra, olen teidän Jumalanne ja asun Siionissa, pyhällä vuorellani. Jerusalem on oleva pyhä, muukalaiset eivät enää koskaan tunkeudu sinne."

Selasin Raamattua vielä lisää ja löysin Jesaja 49:24-25 ihanan kohdan:

"Voiko joku riistää sankarilta hänen saaliinsa,
voiko vanki paeta valtiaan käsistä?
Mutta Herra sanoo näin:
Nyt otetaan sotasankarilta hänen vankinsa
ja valtiaalta riistetään hänen saaliinsa!
Minä ahdistan sitä, joka sinua ahdistaa,
ja sinun lapsesi minä pelastan."

Kun palasin työhön luulin, että olisin ahdistunut, mutta kävikin toisin. Kun useampi kuin yksi pomoistani tulivat kyselemään kuulumisiani sanoin heille, että olin löytänyt juuri aikaamme sopivia Jumalan sanoja Joelista ja Jesajasta. Uutiseni olivat siis Raamatusta, mutta todellakin juuri tähän hetkeen sopivia.

Elämme totisia aikoja. Kukaan ei tiedä, mitä seuraavat päivät tuovat tullessaan. Rukoilkaa Israelin puolesta juuri nyt. Rukoilkaa sen hallituksen ja armeijan johdon puolesta. Rukoilkaa, että kaikki tässä maassa asuvat saisivat tietää, että Herra on kansalleen vuorilinna.