Suomen Karmel-yhdistys

Susanna Kokkonen

Nimi: 
Susanna Kokkonen
Susanna Kokkonen

Olen toiminut vuodesta 2008 lähtien Jerusalemissa Yad Vashemin kansainvälisellä osastolla Yad Vashemin Kristittyjen Ystävien johtajana. Yad Vashemin Kristityt Ystävät on laajentanut toimintaansa vuosi vuodelta, ja tänään vastuualueena on koko kristillinen maailma kaikilla mantereilla. Järjestämme esimerkiksi pastoreille tarkoitetun vuosittaisen seminaarin, jossa opetetaan juutalaisvainoihin, juutalaisvihaan ja Israelin valtioon liittyvistä teemoista.

Matkustan aika paljon eri puolilla maailmaa puhumassa ja opettamassa Israelista, holokaustista ja antisemitismistä, ja niiden merkityksestä erityisesti kristityille. Usein saan kutsuja tulla puhumaan myös juutalaisyhteisöjen keskuuteen sekä yliopistokampuksille. Luotsaamastani Yad Vashemin Kristittyjen Ystävien toiminnasta on tehty useita artikkeleita kristillisiin ja ei-kristillisiin julkaisuihin ympäri maailmaa samoin kuin ohjelmia TV –kanaville.

Ennen Yad Vashemia työskentelin Euroopan parlamentissa Brysselissä sekä Suomen suurlähetystössä Tel Avivissa. Suoritin holokaustiopintoihin kuuluvan tohtorintutkintoni Jerusalemin Heprealaisessa yliopistossa vuonna 2004. Väitöskirjani aihe koski juutalaispakolaisia sodanjälkeisessä Italiassa 1945-1951. Muiden vastuualueitteni ohella kirjoitan säännöllisesti Israeliin, juutalaisuuteen, kristilliseen maailmaan, kuten myös muihin ajankohtaisiin tapahtumiin liittyvistä aiheista erilaisiin julkaisuihin.